Gå til hoved indhold

Viden og værktøjer til teenageforældre

Forældre er afgørende for unges søvn. De har nemlig mulighed for både at skabe gode fysiske rammer for søvn, opdrage de unge til gode søvnvaner ikke mindst selv være de gode rollemodeller.

Søvn har stor betydning for børn og unges udvikling og trivsel – både i barndommen og ungdomsårene. Især i de første leveår har børn et stort søvnbehov, og utilstrækkelig søvn kan have negative konsekvenser for både vækst, immunforsvar og indlæringsevne. Det samme gør sig gældende for større børn og teenagere, hvor søvnmangel kan gå ud over den daglige formåen i skolen såvel som deres mentale trivsel og humør.

Det er lettere at introducere sunde sovevaner for det lille barn og bevare dem i årene frem end at introducere helt nye regler for den teenager, der allerede har andre fasttømrede vaner. Derfor lægger vi vægt på at forældre bliver rollemodeller for gode søvnvaner så tidligt som muligt i barnets eller den unges liv.

Vores ambition er, at Gentoftes forældre får den nødvendige hjælp og viden, til at kunne støtte op omkring deres børn og unges søvnvaner. Det indebærer blandt andet, at man som forælder, selv kigger indad på egne søvnvaner. Eksempelvis får mange voksne mindre end de anbefalede minimum 7 timers søvn og bruger også selv skærmen i timerne inden sengetid. Gælder det også dig? Vi tænker helhedsorienteret og tror på, at vaner er vanskelige at ændre, men at I som familie sammen står stærkere, med de rette værktøjer og den rette viden.


Kommende arrangementer

Er du forælder i Gentofte er du inviteret til en række arrangementer og foredrag, som skal bidrage med gode råd og værktøjer til hverdagen.

Hold dig opdateret ved at tilmelde dig nyhedsbrevet 'Ungeliv i balance'.


Bliv klogere på søvnvaner i familien

Der er meget viden om søvn tilrettelagt forældre, og her er nogle steder at starte for dig, der gerne vil lære mere:

Kontakt

Er du forælder, og kunne du tænke dig et oplæg om søvn for eksempel på et forældremøde i skolen eller i dit barns klasse? Så kontakt projektmedarbejder Sara Dregild på sadr@gentofte.dk