Kendte skuespillere støtter Grønlands børn

Skuespillerne Ellen Hillingsø og Nukâka Coster-Waldau er ambassadører for Gentofte UNICEF By, der støtter UNICEFs arbejde i Østgrønland.

Gentofte Kommune er UNICEF By 2018 og vil året igennem stå i spidsen for at samle penge ind sammen med borgere, foreninger og erhvervsliv til fordel for UNICEFs arbejde i Østgrønland.

I den forbindelse har de to skuespillere, Ellen Hillingsø og Nukâka Coster-Waldau, takket ja til at blive ambassadører for projektet og på den led være med til at gøre en forskel for børn og unge i Østgrønland.

"Jeg er selv grønlænder og vokset op i Kalaallit Nunaat (Grønland, red.) og en stor del af min identitet er naturligvis præget af min opvækst der. Derfor er jeg kun glad for at kunne blive ambassadør for det her, så vi kan give UNICEF endnu bedre muligheder for at hjælpe børn og unge i Østgrønland, som ligger mit hjerte meget nær", siger Nukâka Coster-Waldau.

Ellen Hillingsø fortsætter:

"Alle børn har krav på en tryg og god barndom, hvad enten man er dansker, grønlænder eller noget helt tredje. Personligt er det også en ekstra dimension, at det lige er min egen kommune, der står i spidsen for det her", siger Ellen Hillingsø, der fortsat bor i Gentofte, hvor hun er født og opvokset.

Øget opmærksomhed

Gentoftes borgmester, Hans Toft, er glad for at kunne byde velkommen til de to nye ambassadører.

"Med Nukâka Coster-Waldau og Ellen Hillingsø som ambassadører er jeg sikker på, at vi kan få sat endnu mere fokus på UNICEF By og det vigtige arbejde, som UNICEF gør for børn og unges rettigheder. Derfor er jeg naturligvis meget glad for, at de har takket ja til at være med", siger Hans Toft.

Som ambassadører vil Nukâka Coster-Waldau og Ellen Hillingsø blandt andet sætte fokus på muligheden for at støtte UNICEF By gennem køb af Bjørnebrochen, der sælges til fordel for UNICEF By.

Makkerparret vil desuden kunne opleves ved forskellige kulturarrangementer i løbet af året.

UNICEF Danmarks kommunikationsdirektør, Line Grove Hermansen, er også glad for nyheden om de nye ambassadører.

"Vi oplever en enorm opbakning i Gentofte Kommune, som kommer børn og unge i Grønland til gode. At Nukâka Coster-Waldau og Ellen Hillingsø også stiller op viser et engagement, som vi er utrolig glade for og stolte af", siger Line Grove Hermansen.

Behov for hjælp

Indsamlingen fra UNICEF By er øremærket til organisationens arbejde for børn i Østgrønland - et område, som Gentofte Kommune har tætte relationer til gennem et mangeårigt venskabsbysamarbejde med byen Tasiilaq.

Midlerne fra indsamlingen vil blandt andet gå til at drive et børneråd i Østgrønland, udvikling af nye undervisningsmaterialer samt uddannelse af grønlandske lærere i FN's Børnekonvention. Dette skal være med til, sammen med organisationens andre indsatser, at ændre den triste statistik, der viser, at omkring en tredjedel af alle grønlandske børn oplever overgreb eller omsorgssvigt under deres opvækst.

Gentofte UNICEF By kan følges på Facebook (søg på UNICEF By 2018) og på www.unicefby2018.dk

Om de to ambassadører

Ellen Hillingsø er født i 1967 og opvokset i Gentofte Kommune, hvor hun stadig bor. Hun er uddannet fra Århus Teaters Skuespillerskole i 1994. Ellen Hillingsø har medvirket i en lang række film og tv-serier, og netop nu er hun aktuel som revystjernen Liva Weel i Folketeatrets forestilling Liva. Ellen Hillingsø modtog Gentofte Kommunes Kulturpris i 2015.

Nukâka Coster-Waldau er født i Født 1971 og opvokset i Uummannaq. Siden 1990 hun været bosat i Danmark, pt. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Nukâka Coster-Waldau er uddannet fra Statens Teaterskole i 2005 og har medvirket i teaterforestillinger, film og tv-serier, både nationalt og internationalt. Derudover er hun komponist og sangerinde og lige nu aktuel i Lasse Laus film Lykkelænder, der vandt en Nordic Dox Award under CPH:DOX. Snart kan man også se Nukâka i den bærende rolle i den grønlandske film Anori. Hun står også bag en ny musikalsk gruppe der kalder sig Suluit, som kommer til at spille flere steder i forbindelse med UNICEF By 2018. 

 
Foto: Lise Balsby.