Gentofte er UNICEF By 2018

Hele næste år vil kommunen samle penge ind til UNICEFs støttearbejde for børn og unges rettigheder i Østgrønland. Borgere, virksomheder og foreninger kan bidrage.

Udnævnelsen til UNICEF By indebærer, at kommunen i 2018 sætter sig i spidsen for, at foreninger, borgere og kommunen gennem forskellige aktiviteter indsamler penge til UNICEFs arbejde i Østgrønland og samtidig beskæftiger sig med børns rettigheder.

Borgmester Hans Toft er begejstret for beslutningen, som en enig Kommunalbestyrelse står bag.

"Som kommune kan vi være både glade og stolte over den tillid, som UNICEF Danmark viser os. Det er en unik mulighed for at støtte op om UNICEFs arbejde for grønlandske børn og unges rettigheder på Østgrønland," siger borgmester Hans Toft.

Behov for støtte

Og ifølge UNICEF er der et stort behov for hjælp til netop børn og unge i Østgrønland. Undersøgelser peger nemlig på, at næsten 30 % af de grønlandske børn og unge oplever symptomer på posttraumatisk stress syndrom (PTSD) som følge af omsorgssvigt samt fysisk og psykisk vold.

Indsamlingen i Gentofte skal blandt andet bane vejen for etableringen af et børneråd, uddannelse af grønlandske lærere i FN's Børnekonvention samt skabelsen af landsdækkende undervisningsmateriale, der har fokus på at mindske stigmatisering og marginalisering blandt børn og unge på Grønlands østkyst.

Som UNICEF By bliver Gentofte Kommune sekretariat for indsamlingen - eller UNICEF-ambassade, som der er tradition for at kalde det - hvor borgere, virksomheder, institutioner og andre kan henvende sig med gode ideer og konkrete initiativer.

Gode ideer modtages med glæde 

Har du en god idé til, hvordan kommunen eller lokalsamfundet kan støtte op om UNICEF By, kan du kontakte Gentofte Kommunes projektleder, Per Sohl, der har stor erfaring med at samarbejde med foreninger og frivillige. Per Sohl kan kontaktes på ps@gentofte.dk, eller telefon 3998 5849 / 6010 7613.

Udnævnelsen til UNICEF By 2018 vil blive markeret ved et officielt åbningsarrangement i januar.