Gentofte Kommune søger medlemmer til naturråd

Organisationer og foreninger kan være med til at udpege bedre naturområder ved at være med i et nyt naturråd. Frist for at indstille medlemmer er 4. december 2017.

En ændring i planloven skal hjælpe kommunerne til at udpege større, bedre og sammenhængende naturområder. Sammen med Allerød, Egedal, Furesø, Gladsaxe, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal, skal Gentofte Kommune derfor etablere et naturråd.

Naturrådet skal bestå af max. 20 medlemmer med en ligelig fordeling af erhvervsorganisationer og natur-, miljø- og friluftsorganisationer. Rudersdal Kommune er sekretariatskommune for rådet.

I løbet af første halvdel af 2018 skal rådet udarbejde anbefalinger til et fælles Grønt Danmarkskort på tværs af de otte kommuner. Naturrådet giver organisationer og erhvervslivet mulighed for at udarbejde en fælles anbefaling til de otte kommunalbestyrelser, som efterfølgende skal vedtage og indarbejde et fælles Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne.

Organisationer og foreninger, landsdækkende såvel som lokale, opfordres til at indstille medlemmer til det lokale naturråd på mail til rudersdal@rudersdal.dk

Du kan læse mere om naturråd i dokumentet nedenfor.

Fristen er mandag den 4. december 2017.