Unge bag velkomstfest for flygtninge modtager Initiativpris

Otte unge modtager i år Initiativprisen. De får den for Velkomstfesten i august 2015, hvor hundredevis af Gentofte-borgere og nyankomne flygtninge lærte hinanden at kende.

Otte unge gik i foråret sammen om at skabe en Velkomstfest for nyankomne flygtninge i Gentofte. Ideen var at vise, at Gentofte er et godt sted at komme til.

Det hele startede med en snak mellem tre venner i Netværkshuset, men hurtigt blev der samlet en gruppe på otte, der gik sammen om at skabe festen, som fandt sted den 23. august 2015 på Teglgårdsgrunden i Skovshoved. Solen strålede fra en skyfri himmel, der var grill og livlig snak ved langbordene og hygge for både børn og voksne.

De otte, der nu får Gentofte Kommunes Initiativpris er: Azizallah Bozorg, Hikmatullah Safi, Samir Rafiqi, der kender hinanden fra Netværkshuset, Ayesha Khwajazada fra Gentofte Integrationsråd og Sofie Thiesen Honoré, Josefine Tvede Colding-Jørgensen, Thea Rottbøll Gonnsen og Caroline Reuter fra Aurehøj Gymnasium.

Det er vigtigt at byde velkommen

En enig Kommunalbestyrelse har besluttet at overrække årets Initiativpris til arrangørgruppen – de otte unge. Det sker ved et arrangement i forbindelse med Gentofte Kultur & Festdage torsdag den 9. juni kl. 17-19 i cafeen ved Øregård Museum. Borgmester Hans Toft overrækker prisen, som foruden æren består af 25.000 kr. Der vil blive budt på en let anretning og musik i græsset, og alle er velkomne.

En af de otte, Caroline Reuter, udtaler:

"Vi blev sindssygt glade, da vi fik at vide, at vi skulle have prisen. Det var virkelig fedt at lave festen. På et tidspunkt var der nogen, der begyndte at spille syrisk musik, og kokkene, der havde lavet syrisk mad til alle, sprang op og dansede. Det endte med, at kokkene fik lært folk en masse forskellige syriske dansetrin. Det var et fantastisk eksempel på, hvordan festen fik forskellige kulturer til at mødes."

Borgmester Hans Toft udtaler:

"Det er altid en glæde at overrække Initiativprisen, som et håndgribeligt bevis på, at vi har mange aktive borgere i kommunen, der gerne vil gøre en forskel. Dette år er det forbundet med en særlig glæde. Ikke kun er det vigtigt at byde vores nye medborgere velkommen til kommunen, det er også en særlig glæde, at en gruppe unge kan se vigtigheden i det."

Om Gentofte Kommunes Initiativpris

Gentofte Kommunes Initiativpris er blevet uddelt årligt siden 2008. Prisen går til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for lokalsamfundet fortrinsvis inden for det sociale eller kulturelle område eller en særlig indsats inden for idræts- eller erhvervslivet.Ansvarlig for siden:

Kommunikation
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,