Kildeskovshallens livreddere får øjne i nakken

Nyt livredningssystem skal øge sikkerheden for Kildeskovshallens svømmegæster og lette det mentale pres på hallens livreddere.

Hvis en badegæst får problemer, kan det være et spørgsmål om sekunder, der afgør liv eller død.

Derfor indfører Kildeskovshallen i Gentofte nu et nyt elektronisk overvågningssystem, der sammen med livredderne skal passe på svømmehallens mange gæster.

Systemet hedder Poseidon og består af et netværk af kameraer både over og under vandet, der sender billeder til et computerprogram, der registrerer, hvis en person ligger livløs i vandet i over 10 sekunder. Sker det, udløses en alarm automatisk, samtidig med at livredderen får besked om, hvor i bassinet personen ligger.

Formanden for Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget, Michael Fenger, er tilfreds med nyanskaffelsen:

"Forhåbentligt får vi aldrig brug for systemet, men det er rart at kunne give Kildeskovshallens mange gæster den ekstra tryghed. Det ændrer ikke på, at vi stadig skal have livreddere af kød og blod, men det støtter dem i deres arbejde ved at sikre, at en potentiel farlig situation bliver opdaget så hurtigt som muligt".

Tjenes hjem på få år

Kildeskovshallens nye sikkerhedssystem koster i alt 3,5 mio. kroner. Beløbet forventes dog at være tjent hjem igen på bare fire år. Kommunen forventer nemlig, at udgiften til livreddertimer kan reduceres med ca. en million kroner om året, da hallen i fremtiden vil kunne planlægge bemandingen på bassinkanten mere hensigtsmæssigt, når der er mange gæster i hallen.

Poseidon fungerer som et fuldt automatisk, lukket system, hvor kameraernes optagelser ikke ses af mennesker. Ca. 260 svømmehaller verden over har allerede taget systemet i brug, og det menes indtil nu at have været med til at redde 34 menneskeliv.

Udover at øge badegæsternes sikkerhed, forventer Stig Eiberg, der er chef for Fritid i Gentofte Kommune, også, at systemet vil lette det mentale pres på livredderne:

"Det kræver høj koncentration at være livredder, og de er under pres for ikke at overse noget. På det punkt kan Poseidon give livredderne en ekstra tryghed, når de er på vagt; som en slags øjne i nakken", siger Stig Eiberg.

Indkøbet af Poseidon blev godkendt af Økonomiudvalget den 13. juni og forventes godkendt i Kommunalbestyrelsen den 20. juni. Systemet ventes at blive taget i brug i begyndelsen af 2017.

 

Ansvarlig for siden:

GK Idrætsanlæg Administration
Adolphsvej 25, 2820 Gentofte, 39774400,