Det aktiverende team

Det aktiverende team har til formål at aktivere ældre ved fysisk og kognitiv træning på Gentofte kommunes 10 plejehjem.

Teamets mål er dels at hjælpe med vejledning, inspiration, igangsættelse og ekstra ressourcer, så plejehjemsbeboerne får mere fysisk aktivering i hverdagen, dels at øge plejehjemsbeboernes livsglæde via træningen samt vedligeholde funktionsniveauet hos beboerne. Det aktiverende team arbejder med meget innovative og utraditionelle metoder i aktivering af demente.

Teamets tilbud er til alle beboere i plejeboliger med fast personale uanset fysisk og psykisk for­måen, da aktiviteterne bliver tilrettelagt efter den enkelte.

Både ude og inde

Aktiviteterne planlægges i et tæt samarbejde med kontaktpersoner på afdelingerne. De følger også årstiderne og foregår derfor både indendørs og udendørs alt efter vejret. Aktiviteter og træning kan være alt fra en køretur til stranden og bagefter få en kop kaffe på en café, tivoli-ture eller dans til levende musik eller reminiscens/sansekurve.

Det aktiverende team samarbejder derudover med hospitalsklovne, terapihunde og børnehaver i forhold til aktivering af demente. Aktiviteterne kan justeres til alle niveauer, så alle beboerne kan deltage i aktiviteterne.

Indendørsaktiviteter kan blandt andet være bowling, curling, dart, dans til harmonika, sang, boldspil, "faldskærm", træningscykel. Når vejret er til det, går vi udendørs. Vi gangtræner i det fri og om foråret ser vi blomster og blade springe ud, vi får vind i håret, når vi cykler på parallelcyklerne, vi spiller boccia og kroket på græsplænen og stimulerer balancesansen på helsegyngerne.

Hvem er vi?

Det aktiverende team består af 3 terapeuter.

I pjecen "Balloner og sæbebobler", kan du læse mere om den måde teamet arbejder på og de resultater de når. Pjecen kan downloades nedenfor.