Din, min og vores historie

På Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte kan du finde oplysninger om kommunens spændende historie - og du kan også selv bidrage til historien.

Gentofte Kommune har en spændende lokalhistorie, som fortæller om udviklingen fra et sogn med landsbyer, landsteder og kongelige slotte til en moderne forstadskommune.

Du kan få information, viden og fortællinger om lokalhistorien i Lokalhistorisk Arkiv, som du finder på 1. sal på Gentofte Hovedbibliotek. Her kan du bruge samlingen, se skiftende mini-udstillinger og få svar på spørgsmål om din lokalhistorie.

Lokalhistorisk Arkiv er også vært for arrangementer, aktiviteter og undervisningstilbud, hvor historien bliver både levende og engagerende.

Har du selv en god historie?

Du kan bidrage til samlingerne i Lokalhistorisk Arkiv, hvis du har papirer, fotos, film eller andet, som fortæller om Gentoftes historie. Hvis du gerne selv vil beholde originalerne, kan vi lave en scanning til samlingen. Vi er interesserede i kilder til hverdagens historie, f.eks. dagbøger, husholdningsregnskaber, huslejekontrakter, foreningsmedlemskaber mm.

Åbningstider

Lokalhistorisk Arkiv har åbent torsdage kl. 15-18. Derudover kan du 'booke en arkivar', når du har brug for det på 39 98 58 20 eller på mail lokalarkiv@gentofte.dk