Kildeskovshallen

Kildeskovshallen er Gentofte Kommunes største idrætsanlæg, og tilbyder blandt andet brugerne en masse forskellige aktiviteter indenfor svømning og boldspil.

Vipper i kildeskovshallen

Idrætshallens lokaler tildeles klubber hjemmehørende i Gentofte Kommune og benyttes i formiddagstimerne af kommunens skoler samt oplysningsforbund. 

Sport og faciliteter

Af sportslige aktiviteter kan bl.a. nævnes; basketball, bordtennis, gymnastik, hockey, håndbold, kampsport og volley.  

Klubrum og mødefaciliteter anvendes af foreninger og klubber hjemmehørende i Gentofte Kommune, oplysningsforbund, Gentofte Rådhus samt andre lejere.

For Kildeskovshallens tilbud, faciliteter, åbningstider, mm - besøg hallens hjemmeside

Læs om tilgængelighedsforhold i Kildeskovshallen via GodAdgang

Svømmehal

Svømmehallen består af 

 

  • 25-meter bassin med 6 baner med 28 grader varmt vand 
  • 50-meter bassin med 6 baner
  • springbassin med vipper og rutsjebane med 26 grader varmt vand 
  • børnebassin med rutsjebane med 30 grader varmt vand 
  • varmtvandsbassin med 33 grader varmt vand 
  • udendørs soppebassin (åben fra maj til september)
  • samt saunaer og koldtvandsbassiner på afdelingerne.

 

Installation af nyt livredningssystem 

Et nyt elektronisk livredningssystem – Poseidon - er ved at blive installeret i Kildeskovshallen. 

Livredningssystemet øger sikkerheden for svømmegæsterne, idet det fungerer som livreddernes tredje øje. Systemet støtter livredderne i deres arbejde, idet systemet hjælper livredderne med at opdage en potentiel farlig situation så hurtigt som muligt.

Systemet består af et netværk af kameraer både over og under vandet, der sender billeder til et computerprogram, der registrerer, hvis en person ligger livløs i vandet i over ti sekunder. Sker det, udløses en højlydt alarm automatisk, samtidig med at livredderen får besked om, i hvilket bassin og hvor i bassinet personen ligger.  

Poseidon fungerer som et fuldt automatisk lukket system, hvor kameraernes optagelser ikke ses af mennesker. Kildeskovshallen har ikke adgang til systemets optagelser – kun ved eventuel alarm får Kildeskovshallen adgang til ca. 10 sekunders optagelse. 

Status på installation

Poseidon – sættes i gang den 2. januar 2018.

Lars Norring, inspektør for Kildeskovshallen, glæder sig over at have fået det nye livredningssystem:

"Systemet støtter livredderne i deres arbejde ved at sikre, at en potential farlig situation bliver opdaget så hurtigt som muligt. Det er rart at kunne give Kildeskovshallens mange gæster den ekstra tryghed."

Teknologi

Kombinationen af undervands- og loftskameraer gør det muligt for systemet at følge svømmerens bevægelser. Computeren sammenligner billeder fra et visible spectrum kamera og et NIR spectrum kamera for at detektere, om en person ligger stille under vandoverfladen i over ti sekunder. Systemet advarer livredderne via alarm (sirene), display og touchscreen. 

Poseidon er udviklet af det franske firma MG International.

Kildeskovshallens arkitektur

Der er anvendt brune profilerede mursten i den nederste etage og i muren omkring "Solplænen", således at murene gror op af skovens lave bundbeplantning. Hele anlægget er på ca. 31.000 m2, hvoraf de 9.700 m2 er bebygget areal og rummer 5 svømmebassiner, 2 idrætshaller, 4 idrætssale, gymnastiksal, samt diverse møde- og klublokaler. Herudover forefindes et cafeteria, et fitnesscenter og en fysioterapi. 

Det nye svømmeanlæg er udviklet i et samarbejde mellem Gentofte Kommune, Kulturarvsstyrelsen og arkitekt Ebbe Clemmesen og brugerne. Kildeskovshallens nye svømmeanlæg er opført fra marts 2001 til september 2002 af Arkitektfirmaet Entasis, Entreprenør Einar Kornerup A/S og det Rådgivende ingeniørfirma Niras A/S. 

Læs om Kildeskovshallens historie