Genvejsmenu

Idrætsfritidsordninger med leg og bevægelse

Vi har i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund udviklet 4 idrætsfritidsordninger, som hører hjemme på Bakkegårdsskolen, Dyssegårdsskolen, Munkegårdsskolen, Tjørnegårdsskolen og Maglegårdsskolen.

To drenge med bold

Målet er at sikre, at flere børn bevæger sig i deres leg og får lyst til at dyrke idræt. Det understøtter kommunen i første omgang ved at uddanne medarbejderne og udvikle en kultur, hvor idræt og bevægelse bliver en naturlig del af hverdagen.

Dette følges op gennem udvikling af samarbejdet mellem fritidsordningerne og de lokale idrætsforeninger, så flere unge knyttes til foreningerne og bliver en del af et større fællesskab.

OL for Idræts GFO'er

I 2009 satte Bakkegårdsskolen, Dyssegårdsskolen, Munkegårdsskolen og Tjørnegårdsskolen fokus deres nye status som idrætsfritidsordninger ved at arrangere et mini-OL.

I løbet af fire dage dystede 1000 børn fra fire skoler mod hinanden med stor energi og højt humør.

Arrangementet viste børn og voksne, at det er sjovt at dyrke idræt, og at de fire idrætsfritidsordninger allerede har skabt en bevægelseskultur, hvor alle kan være med, og hvor børn får gode oplevelser med idræt og daglig motion.

Nu afholdes OL arrangementet hvert år i maj.