Klagevejledning

Ønsker du at klage over en parkeringsafgift udstedt af Parkering Gentofte, skal du gøre det hurtigst muligt efter modtagelse af afgiften.

Hvis du har fået en p-afgift

Parkeringskontrollen medvirker til, at kommunen forbliver et rart sted at færdes – også som fodgænger og cyklist. Blandt andet derfor, er det vigtigt, at bilisterne overholder reglerne for parkering.

Begrundelse

Sammen med girokortet er der vedlagt en talon, hvor der er angivet et overtrædelsespunkt. Den nærmere begrundelse for p-afgiften vil du kunne læse på talonen under forseelsen.

Her kan du læse om reglerne for standsning og parkering i Gentofte Kommune.

Glemt beboerlicens i forruden?

Gældende fra 16. december 2015. Hvis du har fået en parkeringsafgift, fordi du har glemt at lægge din beboerlicens i forruden, kan afgiften frafaldes, hvis du kontakter parkering@gentofte.dk. For at afgiften kan frafaldes, skal du kunne fremvise din gyldige licens eller den fremsendte mail, som du har modtaget fra Parkering Gentofte sammen med licensen. Du skal være opmærksom på, at der ikke kan ske frafald af en parkeringsafgift, hvis den manglende licens er en gæste- eller erhvervslicens.
 

Hvis du vil klage

Du kan klage over din afgift, hvis du mener afgiften er uberettiget pålagt af Parkering Gentofte. Parkering Gentofte vil derefter vurdere din klage og træffe afgørelse i sagen. Afgørelsen vil indeholde en beslutning om, hvorvidt parkeringsafgiften fastholdes eller frafaldes.

Hav dette parat, hvis du vil indgive en klage:

  • NemID
  • Bilens registreringsafgift
  • Parkeringsafgiftens løbenummer
  • Evt. dokumentation

Klik her for at komme videre til klageformularen.