Signalmateriel

Signalanlæg indeholder lanterner og standere men ofte også lydgivere, fodgængertryk og nedtællingssignaler

Nedtællingssignal

I Gentofte Kommunes signalanlæg er der opstillet cirka 480 signalstandere, hvorpå der er monteret omkring 1.170 signallanterner med cirka 3.100 lyskilder i.

Signalstanderne findes i forskellige typer og størrelser, men grundlæggende har de en højde og en placering i krydset, der sikrer, at der mindst er en højtsiddende signallanterne i hver retning i krydset og flest mulige signallanterner placeret ved stopstregen.

Alle nye signalstandere og –lanterner i Gentofte Kommunes signalanlæg males i farven ’schwartzgrau’ (gråsort). Denne farve benyttes også på Gentofte Kommunes øvrige gadeudstyr, såsom vejnavneskilte, vejbelysning, buslæskærme, skraldespande mm.

LED-lyskilder

Gentofte Kommune har valgt, at der i alle nye signallanterner er opsat såkaldte LED-lyskilder med mange små diode-lys i stedet for traditionelle pærer.

LED-lyskilderne giver et meget kraftigt og direkte lys, der sikrer, at signalgivningen i de enkelte signalanlæg både kan ses på lang afstand og i modlys. Desuden giver LED-lyskilderne en lang levetid samt et lavt strømforbrug.

Nedtællingssignaler

Nedtællingssignaler har tre lysåbninger, hvor den øverste og den nederste viser henholdsvis den røde og den grønne fodgængermand, mens den midterste viser en nedtælling af hvor mange sekunder grøntid eller rødtid, der er tilbage til næste skift.

Nedtællingssignaler har til formål at hjælpe fodgængerne med at afgøre, om det er trygt at krydse fodgængerfeltet med det samme eller vente til næste omløb. Signalerne er fortrinsvis opsat ved skoler og bydelscentre.

Lydgivere

Gentofte Kommune har opsat lydgivere i 25 ud af i alt 67 signalanlæg i Gentofte Kommune. Lydgivere udsender tone-signaler, der har til formål at hjælpe blinde og svagtseende med at komme trygt og sikkert over vejen.

Af hensyn til de omkringboende naboer til signalanlæg med lydgivere, er de enkelte lydgivere indstillet til at kunne høres på en afstand på 3-5 meter. Desuden er der etableret natslukning af alle lydgivere i tidsrummet fra kl. 22 til kl. 07. 

De akustiske lydgivere i Gentofte Kommunes signalanlæg er opsat og udvalgt i samarbejde med Dansk Blindesamfund.

Ansvarlig for siden:

Park og Vej
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988100,