Bliv testet for coronavirus

Du kan blive testet for coronavirus to steder i kommunen og dermed hjælpe med at stoppe smitten i Gentofte.

PCR-test i Byens Hus

Du kan få taget en PCR-test for COVID-19 i Byens Hus, Hellerupvej 24, 2900 Hellerup. Teststedet ligger tæt på Hellerup Station, hvor der er gode bus- og togforbindelser.

Åbningstider:

Testen foretages ved en podning fra svælget. Testsvar foreligger typisk inden for 24 timer. Husk sundhedskort. Test af børn under 15 år kræver forældrenes samtykke.

Kviktest i Gentoftehallen

Du kan få taget en kviktest for COVID-19 i Gentoftehallen, Ved Stadion 14, 2820 Gentofte. Testen foretages ved en næsepodning (korte testpinde) og testsvar foreligger efter ca. 15 minutter. Der er gode parkeringsforhold i området. Kviktest tilbydes personer fra 6 år og op. Test af børn i alderen 6-14 år kræver samtykke fra forælder eller værge. Husk sundhedskort.

Åbningstider:

  • Alle ugens dage kl. 8-20.  Ingen tidsbestilling. Bemærk, der kan forekomme kø til teststedet.  

 

Find testcenter via kort

 

Se på kortet, hvor du kan finde testcentre til både PCR-test og hurtigtest

 

Du kan også se et samlet overblik over faste og mobile teststeder på Region Hovedstadens hjemmeside.

  

Mindst én om ugen 

Sundhedsmyndighederne opfordrer alle der omgås andre end deres egen husstand til at lade sig teste for COVID-19 mindst én gang om ugen. Det gælder fx personer, der møder fysisk på arbejde eller personer, der mødes med venner eller andre, der ikke er en del af den nærmeste husstand. I forbindelse med den gradvise genåbning af samfundet kan der være grupper, der opfordres til at lade sig teste hyppigere.

Læs mere om COVID-19 og coronatest på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Regler og vejledning for brug af coronapas

Der nu kommet et site på coronasmitte.dk om coronapasset

Læs om coronapasset og hvordan du bruger det på myndighedernes hjemmeside coronasmitte.dk

For borgere, som ikke kan anvende det digitale coronapas, gælder følgende:

– Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinepas) direkte via fysisk post. Fra den 9. april vil borgere, der allerede er færdigvaccineret modtage passet, og der vil løbende blive sendt ud til ikke-digitale borgere i takt med, at de færdigvaccineres. Herudover etableres der hurtigst muligt en telefonservice, hvor alle færdigvaccinerede borgere kan få mulighed for at bestille et printet vaccinationspas.