Have og nabo

Som grundejer er der flere ting, du skal være opmærksom på omkring din have, grænsen til din nabo og til den offentlige vej.

Vi har gjort det lettere for dig og giver dig her et overblik over de vigtigste regler, retningslinjer, informationer og tilbud, du skal være opmærksom på som haveejer.

Forhaven - en smuk og grøn facade mod vejen

Få gode råd og vejledning til en smuk forhave. Læs folderen "Forhaven - Grøn facade mod vejen", som er lavet i tæt samarbejde med kommunens grundejerforeninger.  

Husk at holde dit fortov frit - beskæring af buske og træer

For at sikre fremkommelighed og for at sikre, at kommunen kan feje og brænde ukrudt, er det vigtigt, at du som grundejer holder dit fortov frit. Læs regler og retningslinjer for beskæring af træer og buske. 

Snerydning

Når vinteren kommer, rydder kommunen sne på alle større offentlige veje, cykelstier og fortov. Som grundejer skal du til gengæld rydde og salte dit eget fortov, så gående trygt kan færdes, også om vinteren. Læs mere om snerydning.      

Regnvand i haven - benyt ressourcen

Fremtiden bringer en del mere nedbør i form af mere sne om vinteren og mere regn i sommerhalvåret. Dette kan man bruge positivt i haven, man kan endda få en del af sit tilslutningsbidrag retur fra Nordvand, hvis man nedsiver al regnvand på egen grund. Læs mere her på siden under regnvand i haven.